Page 37 - Bloemen en planten
P. 37

van winkelmedewerker
naar zelf ondernemer worden
DOORGROEIEN IN JE VAK
GOED ZIJN IN DE JE VAK IS BELANGRIJK. AL IS HET MAAR VOOR JE GEVOEL
VAN EIGENWAARDE. MAAR NÓG BETER WORDEN IN JE VAK GEEFT ÓÓK EEN ENORME KICK. DAAROM IS HET BELANGRIJK OM IN JE BAAN DOOR TE (KUNNEN) GROEIEN. DE BLOEMEN- & PLANTENBRANCHE VOORZIET IMMERS NIET VOOR NIETS IN DIVERSE FUNCTIEPROFIELEN.
 Wie werkt in de bloemen- & plantenbranche beoefent een vak.
En vakmensen dienen te worden gewaardeerd voor wat ze doen. Hoe beter de vakman – dus hoe meer vaardigheden hij (of zij!) beheerst en dus ook hoe vakbekwamer hij (of zij!)
is – hoe hoger de geldelijke waardering.
De CAO voor de Gespecialiseerde Detailhandel in Bloemen en Planten voorziet in zeven functieprofielen met bijbehorende functiebeschrijving, oplopend van aankomend winkelmedewerker tot bedrijfsleider. Logisch, want wie begint als aankomend winkelmedewerker wil natuurlijk graag een keer ‘gewoon’ winkelmedewerker worden. En daarna misschien ook nog wel verkoper/ binder. En zo mogelijk weer daarna vaktechnisch verkoper/binder. En daarna misschien nog wel meer. En waarom ook niet? Wie de ambitie heeft, moet zich vooral niet inhouden.
Drijfveer
Kunnen doorgroeien en beter worden in je vak is een enorme drijfveer om door te gaan en verhoogt bovendien
het werkplezier. Een andere prettige bijkomstigheid is dat bij elke volgende functie een hoger salaris hoort. Niet dat je er bij elke stap omhoog in één klap honderden euro’s op vooruit
gaat, maar elke euro meer is toch meegenomen. In de praktijk gaat het
al gauw om maandelijks een paar tientjes plús de mogelijkheid om langer in je loonschaal door te stijgen. En dan kunnen de verschillen wél oplopen tot honderd euro of zelfs meer per maand. Het is duidelijk: werken in de bloemen- & plantenbranche is leuk. Maar je kunt het voor jezelf nog leuker maken door je te blijven ontwikkelen. Doe je dit, dan levert dit je nog extra geld op ook in de vorm van meer salaris.
Heb je nog meer argumenten nodig om door te groeien in je vak?
1
 


   35   36   37   38   39