Page 61 - Bloemen en planten
P. 61

Duurzame inzetbaarheid FIT EN VITAAL
HOE VERGROOT JE DE DUURZAME INZETBAARHEID VAN MEDEWERKERS VAN ALLE LEEFTIJDEN? ANDERS GEZEGD: HOE HOU JE DEZE MENSEN FIT EN VITAAL? HEEL SIMPEL. DOOR ER VOOR TE ZORGEN DAT ZE ELKE DAG MET PLEZIER NAAR HET WERK KOMEN.
 Wist je dat ook jongere werknemers moeite hebben om fit naar het werk te komen? Onderzoek wijst dit uit. Gemiddeld een kwart van de werkenden geeft aan niet genoeg energie te hebben om elke dag weer fris en fruitig aan de slag te gaan. Opvallend is dat de helft van deze vermoeide werknemers jonger is dan 35 jaar. Een derde is zelfs onder de 30 jaar.
Het onderzoek werd uitgevoerd door Randstad en richtte zich met name op het thema gezondheid en werk. Volgens ruim de helft van de ondervraagden heeft regelmatig sporten een positieve invloed op de prestaties op de werkvloer. Bovendien
vindt 88 procent dat gezond en fit blijven iemands eigen verantwoordelijkheid is, en bijvoorbeeld niet van de werkgever. Het onderzoek wijst tevens uit dat voor maar liefst 92 procent van de ondervraagden een goede balans tussen werk en privé nog belangrijker is dan sport.
Fysieke én mentale fitheid
Werkplezier is hét sleutelwoord als het gaat om de duurzame inzetbaarheid van werknemers. De uitkomsten van het onderzoek maken duidelijk dat investeren in gezond leven én in een goed evenwicht tussen werk en privé uiteindelijk voordelen heeft voor zowel werkgevers als
  1
 


























































































   59   60   61   62   63