Page 74 - Bloemen en planten
P. 74

GEGARANDEERDE DUURZAME BLOEMEN EN PLANTEN
DUURZAAMHEID IS UITGEGROEID TOT EEN MAATSCHAPPELIJKE BEHOEFTE. NET ALS TRANSPARANTIE IN DE KETEN. DE CONSUMENT VERWACHT STEEDS VAKER DE HERKOMST VAN EEN PRODUCT TE KUNNEN ACHTERHALEN. MET HET FAIR FLOWERS FAIR PLANTS-LABEL KUNNEN BLOEMISTEN HUN KLANTEN DUURZAME BLOEMEN EN PLANTEN GARANDEREN.
Bloemen en planten die het keurmerk van Fair Flowers Fair Plants hebben, zijn geteeld door bedrijven die voldoen aan strenge eisen. De bloemen en planten worden overal ter wereld geproduceerd en zijn te koop in verschillende landen in Europa. Ieder land kent zo zijn eigen richtlijnen. Internationale organisaties voor kwekers en handelaren, vakbonden, milieu- en mensenrechtenorganisaties hebben een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van Fair Flowers Fair Plants. Dit heeft ertoe geleid dat de kwekers die deelnemen allen zijn gecertificeerd conform MPS-A (de hoogst haalbare milieuregistratie) en MPS-SQ, waarmee de kwekers hun werkwijze op het gebied van arbeid
borgen. Zo wordt jaarlijks gecontroleerd of de juiste lonen worden betaald, of de medewerkers de juiste instructies krijgen en of de juiste voorzieningen op de kwekerij aanwezig zijn. Deze controles worden uitgevoerd door onafhankelijke instanties die de kwekerijen toetsen op hun milieuprestaties en erop toezien dat ook de sociale omstandigheden van werknemers in orde zijn. En dat is precies wat de consument tegenwoordig zoekt.
 2
 

   72   73   74   75   76