Page 76 - Bloemen en planten
P. 76

FAIR FLOWER-BLOEMIST VOLDOET AAN VOORWAARDEN
BLOEMISTEN DIE DUURZAAMHEID EEN WARM HART TOEDRAGEN, KUNNEN ZICH AANMELDEN BIJ FAIR FLOWERS FAIR PLANTS. HIER ZIJN LIDMAATSCHAPSKOSTEN AAN VERBONDEN (95 EURO PER JAAR) EN DE BLOEMIST DIENT TE VOLDOEN AAN ENKELE VOORWAARDEN. MAAR HIER STAAN BELANGRIJKE VOORDELEN TEGENOVER.
De bloemen en planten met het Fair Flowers Fair Plants-label hebben een meerwaarde op het gebied van duurzaamheid en eerlijke handel. Zij bieden de consument een bewuste, duurzame keuze. Dit is tevens de belangrijkste reden voor bloemisten om deel te nemen aan het label: klanten voorzien in hun behoefte aan duurzame producten. Vooral op de zakelijke markt is dit belangrijk in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar ook de consument is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en kiest steeds vaker voor duurzame producten.
Lidmaatschap
In ruil voor het lidmaatschap ontvangt de bloemist van Fair Flowers Fair Plants eenmalig een gratis promotiepakket met winkelmateriaal. Hiermee kan de detaillist zijn klanten laten zien een
verkooppunt te zijn voor eerlijke bloemen en planten. Ook investeert Fair Flowers Fair Plants in diverse uitingen met als doel de naamsbekendheid van het label bij de consument en handelspartijen te versterken en het marktaandeel te vergroten. Tevens wordt de bloemist op de website van Fair Flowers Fair Plants opgenomen als verkooppunt.
Niet vrijblijvend
Het lidmaatschap is echter niet helemaal vrijblijvend. Voorwaarde is dat detaillist bij verkoop aan iedere bos bloemen of plant het genummerde Fair Flowers Fair Plants-consumentenlabel bevestigt dat gekoppeld is aan het verkooppunt; het Fair Flowers Fair Plants-promotiemateriaal actief inzet in de winkel en in andere communicatie-uitingen; kan aantonen bij welke leverancier de als Fair Flowers Fair Plants verkochte
4
 

   74   75   76   77   78