Page 84 - Bloemen en planten
P. 84

                 betalen. De hoogte van dat bedrag wordt vaak afgeleid van een klein percentage van je inkomen.
Stel nu dat je geen lid wordt van een vakbond. Dat scheelt jou geld. En die bond gaat toch gewoon door met cao’s afsluiten en afspraken maken die gelden voor alle werknemers binnen een bepaalde sector. Of juist niet, dat kan dus ook. Maar dan vergeet je dat wanneer iedereen zo zou denken, er straks helemaal geen bonden meer zijn om op te komen voor de belangen van werknemers. En dan lever je in arbeidsvoorwaarden misschien wel meer in dan je aan contributie hebt bespaard.
Het vakbondslidmaatschap betaalt zich dubbel en dwars terug. Als je het goed doet tenminste, en gebruik maakt van wat de bonden allemaal zoal extra bieden. Ze hebben namelijk speciale ledenkortingen. Denk aan kortingen op verzekeringen, reizen, aankopen en meer. Maar ze bieden ook gratis cursussen, loopbaancoaching, financieel advies, hulp bij het
invullen van je belastingpapieren enzovoort. Kijk maar eens op de sites van de bonden.
Het belangrijkste voordeel van het vakbondslidmaatschap is misschien nog wel dat de bond niet langer alleen maar vóór jou werkt aan een goede beloning, goede andere arbeidsvoorwaarden en goede arbeidsomstandigheden, maar dit ook doet námens jou. Want als lid heb je direct zeggenschap over de koers van de bond.
We kunnen (en willen) je geen advies geven wélke bond je het beste kan kiezen. Dat moet je zelf beslissen. Op hun websites lees je waar de betreffende bond voor staat en wat deze jou te bieden heeft. Het is belangrijk dat je je daarbij thuis voelt.
Check bijvoorbeeld eens de website van de opdrachtgever voor deze informatiemap: www.fnvhandel.nl. We maken graag kennis met je.
 2
 


   82   83   84   85   86